תוך כדי תהליך הגירושים וגם אחריהם, מערכת היחסים עם ההורה השני יכולה להיות מסובכת. הרגשות עדין בעוצמות גבוהות ומשקעי העבר עלולים לצוץ מחדש ולהקשות על התקשורת. האתגר הוא להמשיך לפעול יחד כהורים ללא הזוגיות ברקע.
למה גבולות חשובים?
גבולות בריאים עוזרים לשמור על כבוד, להגן על הרווחה הרגשית ולהבטיח סביבה יציבה לילדים. הגבולות קובעים תפקידים וציפיות ברורים, מה שהופך את התקשורת וקבלת ההחלטות לפשוטה יותר. גבולות בריאים גם עוזרים להורים גרושים להימנע מעימותים ומתחים מיותרים, ויוצרים מערכת יחסים משותפת שלווה יותר.
מה קורה כשאין גבולות?
ללא גבולות, מערכת היחסים יכולה להפוך לכאוטית ומבלבלת ולהוסיף מתח רגשי לכל המעורבים.
הנה כמה דוגמאות:
דרמה מתמדת:
אם הורה א' מתקשר או מסמס שוב ושוב להורה ב' על עניינים לא חיוניים או כדי לחדש ויכוחים ישנים מהעבר זה יכול ליצור מתח מתמשך ואף להשפיע על רווחתם של ילדיכם.
פלישה לפרטיות:
אם הורה א' מרגיש צורך לפלוש לחייו האישיים של הורה ב' על ידי הופעה ללא הודעה מוקדמת לסף ביתו, דרישה לפרטים פיננסיים או מעורבות יתר במערכות יחסיו החדשות, זה גורם לאי נוחות וחוסר אמון בין ההורים.
חוקים מבלבלים:
כאשר הורה א' מנסה לעקוף את ההחלטות של הורה ב' או לערער עליהן מול הילדים, זה יכול להוביל את הילדים לבלבול וחוסר ביטחון לגבי מה שמצופה מהם.
מה קורה במידה וההורה השני לא מכבד את הגבולות שלכם?
אם ההורה השני לא מכבד את הגבולות שהצבת, חשוב לבסס אותם מחדש בשלווה ובתקיפות.
לדוגמה: אם הם ממשיכים להתקשר בזמנך האישי או מנסים לערב את עצמם בחיים הפרטיים שלך, ניתן לכתוב הודעה כגון: "מבקשת ממך לכבד את הזמן שלי עם הילדים ולהתקשר בזמנים שקבענו". חזרה על הצרכים ואכיפת הגבולות שלך עשויה להרגיש לא בנוח בהתחלה, אבל היא הכרחית כדי להגן על השלווה והרווחה הרגשית שלך.
עקביות היא המפתח - היו תקיפים אך מכבדים והזכירו להורה השני את הגבולות שסיכמתם עליהם.
דוגמאות לגבולות בריאים:
תקשורת:
שמרו על נושאי שיחה ממוקדים בילדים והימנעו מלעסוק בוויכוחים אישיים. לדוגמה: שלחו הודעת טקסט אינפורמטיבית לגבי אירוע בבית ספר, במקום הודעה רגשית מאשימה וכועסת.
החלטות הוריות:
הסכימו לא להסכים על סגנון ההורות שלכם, אך כבדו את הבחירות של ההורה השני מול הילדים. אם מתרחשים חילוקי דעות, טפל בהם בפרטיות ובשלווה (לא מול הילדים).
כבוד לזמן ולמרחב:
היצמדו לזמני האיסוף/החזרה המוסכמים מבלי לנסות לשנות אותם ברגע האחרון, וכבדו את הזמן של כל הורה עם הילדים. זה מאפשר לכולכם את ההזדמנות לזמן איכות.
הצבת גבולות וכיבודם עשוייה לקחת זמן, אבל היא חיונית לדינמיקה של הורות בשני בתים שלווה ומכבדת. היא מאפשרת לילדים לראות בכם הורים יציבים ומאוחדים, גם אם אתם כבר לא ביחד.
כשהגבולות לא ברורים והמלחמות נמשכות, תמיד, תמיד הילדים הם אלו שישלמו את המחיר.
Comments