top of page
אפרת משולם

אבא ארנק



מרגיש כמו 'אבא ארנק'? אתה לא לבד.


גירושין עלולים ליצור דינמיקה מסובכת בקשר בין אב-ילד.


אבות רבים מרגישים אחרי הגירושים שהקשר העיקרי עם הילדים הוא סביב כסף 'אבא, תקנה לי...אבא, אני צריך כסף...' שמעבר לכסף אין קשר משמעותי. ככל שהזמן עובר מתפתחת אצל האבות תחושה של ניצול ותסכול.


למה זה קורה?

במשפחות רבות, עוד לפני הגירושים, ישנה חלוקת תפקידים מסורתית שבה האבות הם המפרנסים והאימהות דואגות לבית ולילדים. כשחיים יחד בבית אחד מתקיים איזשהו איזון, אבל מהרגע שחיים בשני בתים, נוצר חוסר איזון בין התפקידים ואבא נשאר עם התפקיד של 'ספק כסף'.


לאחר גירושין, אבות רבים עשויים להרגיש אשמה על הפרידה. במאמץ להישאר מעורבים, הם לפעמים משתמשים בכסף כדרך לקנות חיבה או לפצות את הילדים על הגירושים ועל כך שהם לא שם 24/7. הילדים מקבלים את המסר שאבא 'מספק' ולא 'מטפח'.


הדינמיקה של 'אבא ארנק' בתוך הקשר אב-ילד פוגעת בשני הצדדים ובעיקר ברווחתו של הילד כיוון שכל ילד זקוק לקשר משמעותי ועמוק עם אביו.



ארנק גברי בצבע חום, סגור, מונח על שולחן עץ ולידו מונחות מספר שטרות של כסף
אבא, תביא לי כסף, אבא תקנה לי...


איך ניתן להשתחרר מהתופעה הזאת?

לפני הכל, חשוב לזכור, אתה יותר מארנק.


הבקשות של הילד לכסף אינן מתוך כוונה לפגוע או לנצל את ההורה, זאת צורת התקשורת שהילד רגיל אליה ולכן נסה לשחרר את הכעס וליצור תקשורת חדשה.


טיפים לשינוי הדינמיקה של 'אבא ארנק':


1. הגדר גבולות ברורים: קיים שיחות כנות על כספים, תן לילדים לדעת מה אתה יכול להרשות לעצמך ומתי. ילדים זקוקים לגבולות.


2. חוויות משותפות: במקום לקנות לילד עוד מתנה צור חוויות משותפות שבונות קשרים אמיתיים, כמו בילוי משותף, שיתוף תחביבים או שיחות עמוקות.


3. אמפתיה מול אשמה: בקשות הילדים עשויות לבוא מצורך רגשי, לא ממניפולציה. נסה להישאר אמפתי ואל תתן לאשמה להכתיב את מעשיך.


4. פנים רבות לאהבה: הראה לילדים שלך שאהבה ותמיכה באות בצורות רבות, לא רק בדברים חומריים. זמן, תשומת לב, חיבוק, פירגון, מילה טובה ומחווה יעמיקו את הקשר הרבה יותר מכסף.


כאשר אתה יוצר מערכת יחסים מאוזנת עם הילדים, תמצא יותר שמחה באבהות -

והילדים שלך יגדלו להעריך אותך באשר אתה.

Comments


bottom of page